Mama & Baby Cirkel

Samen bijkomen, ontspannen en genieten
De Mama & Baby cirkel is een ruimte voor Mama en Baby om samen op adem te komen, te
ontspannen, te herstellen en in aandacht en speelsheid samen te zijn. Je leert eenvoudige yoga oefeningen en massage technieken voor de ontspanning van je baby en beoefent postnatale yoga voor het herstel en versterken van jouw lijf. Samen zingen we in zachtheid en ontspanning en bevorderen daarmee harmonie en rust in jou en je baby. Door samen te bewegen, te zingen en te ontspannen versterk je de liefdevolle band met je baby wat ten goede komt aan veilige hechting.
Er is altijd ruimte om je baby te voeden, troosten en verzorgen. Uiteraard wordt er rekening
gehouden met persoonlijke wensen en behoeften die we vooraf met elkaar uitwisselen.
Deze cursus is geschikt voor moeders met een baby vanaf ongeveer 4 weken t/m 12 maand.
Geen ervaring in yoga, massage of zingen vereist. Als de baby slaapt of geen zin heeft om mee te doen, kun je ook alleen deelnemen en gerichte aandacht geven aan jezelf.


De Baby
We starten de lessen met zachte massage en eenvoudige yoga voor de kindjes. Hierbij houden we rekening met de behoeftes van de baby en leren we haar/zijn lichaamstaal observeren en non-verbaal te communiceren. Gerichte, zachte aanraking, yoga en mama’s zang helpen de baby spanningen los te laten in het lichaam waardoor hij/zij beter drinkt, slaapt en zich ontwikkelt. Als de baby geen zin in oefeningen heeft, mag het ook geheel vrij spelen/kijken hoe mama beweegt. In dat geval kan de moeder oefeningen doen voor zich zelf!


De Moeder
Postnatale/postpartum yoga is er op gericht om het lichaam weer sterker en soepeler te maken. Vooral de conditie van bekkenbodem, buikspieren (gordel/core) wervelkolom en staan centraal (afhankelijk van de conditie). Tussen de oefeningen door zingen we eenvoudige melodieën met voedende teksten. De zang verbindt ons met elkaar, verzacht ons en draagt bij aan het vrij stromen van de adem en onze energie door het lichaam.
In een ongedwongen sfeer geven we aandacht aan ademhaling, rust en hernieuwde energie.
Tijdens de oefeningen worden variaties aangeboden waarbij je jouw kindje op een speelse
manier kunt betrekken.

Data en tijdstip:

De volgende reeks van 5 lessen is op donderdag ochtend, 11:00 – 12:30 op de volgende donderdagen:

  • 13, 20 en 27 juni
  • 4 en 11 juli
  • Kosten: € 80, als je je samen met een (bevriende) mama opgeeft, krijgen jullie korting en bedraagt de bijdrage €70 per mama baby koppel.
  • Locatie: Het Middenhuis, Fie Carelsenstraat 32,
  • Zutphen

Meer informatie en aanmelden

***NIEUW***

Geef een Mama & Baby Cirkel Cadeaubon

Deze kan zowel voor de Mama & Baby Cirkel als een individuele Mama & Baby sessie ingezet worden

Bestel hier