Over mij

Ik ben Gioia Baldass. Geboren en getogen in Wenen, Oostenrijk, ben ik als jongvolwassene de roep van de liefde naar Nederland gevolgd.

Het was ook ongeveer tegen die tijd dat ik wist dat ik van zingen en mensen begeleiden in het zingen mijn beroep ging maken. Zingen was altijd al een groet bron van vreugde en welzijn voor mij geweest en in mijn jaren als twintiger en dertiger leerde ik er steeds meer over mezelf met mijn zang en muziek te helen.

In juni 2023 heb ik de opleiding tot stembevrijder van het centrum voor stembevrijding, bij de docenten Jan Kortie, Sarah Jens en Anna Fernhout afgerond. Ik ben gediplomeerde muziektherapeute, de opleiding Creative therapie muziek heb ik 2015 afgerond aan de HAN. Een aanvullende danstherapie opleiding volgens de methode Querido heb ik 2018/2019 gevolgd bij Huguette ter Mors. Ik voel me thuis in de wereld van de klank, in de non-verbale ruimte waarin we elkaar ontmoeten als die, die we in wezen zijn.

Naast zang is Yoga één van mijn grote passies. Ik heb afgelopen 20 jaar verschillende vormen van voornamelijk Hatha yoga beoefend. Sinds september 2022 volg ik een tweejarige certificatietraining Thaise Yoga Massage bij Minna Sangi. Daarnaast heeft zij mij getraind in postnatale yoga en babymassage en haar mama & baby yoga groep aan me over gedragen. Met veel plezier leid ik deze groep sinds het najaar 2023 onder de naam Mama & Baby Cirkel. In de wekelijkse lessen breng ik postnatale yoga, babymassage en samen zingen onder begeleiding van gitaar of piano bij elkaar.

Op creatieve, empathische, speelse manier begeleid ik meditaties, individuele therapie- of stembevrijding sessies, workshops en lessen om mensen te ondersteunen zich te ontspannen, te ontplooien en te ontwikkelen. Met een open blik en een liefdevol hart breng ik mijn cadeaus met steeds meer vanzelfsprekendheid in de wereld. Zonder doel of plan zie ik de mens tegenover mij, in alle diepte. Ik geniet van de schoonheid, van de onvolmaaktheid, van de struggle, van de menselijkheid en buig voor de moed en wijsheid die ik tegen kom in de mensen, die ik mag horen, zien, die ik mag ontmoeten.

Met mijn a capella trio Wings! zing ik vol vreugde wereldmuziek. We treden inmiddels door het hele land op en geven samen workshops waarin stembevrijding en a capella (wereld)muziek samen komen.